פטריית הקנדידה לוגו האתר ללא טקסט

מהי קנדידה?
פטריית הקנדידה תוקפת לרוב את מערכת העיכול. הטפיל ממקם את עצמו בנוחות בדפנות המעיים ולוקח חלק מהפלורה, שהיא בעצם שם של קבוצת פטריות וחיידקים טובים השוכנים בתוכנו. רק כדי לסבר את האוזן משקלם של החיידקים במערכת העיכול שלנו מגיע לכשני ק"ג ממשקל הגוף כולו.
פטריית הקנדידה, או בשמה המלא קנדידה אלבקינס, הופכת להיות אגרסיבית במיוחד ומפרישה כ-80 חומרים רעילים ובהם אלכוהול וגזים התוקפים את הריאות, את מערכת הדם, את מערכת החיסון, את העור, את מערכת העצבים, את המוח וכך הלאה. ללא אבחון מדויק ובזמן הפטרייה שהתחילה כפטריית שמר עלולה להיות קטלנית ובמקרים קיצוניים להוביל למוות. כיום, הרפואה המערבית השכילה להבין שאחת מהסיבות להתפתחותה של הקנדידה מקורה בשימוש בחומרים אנטיביוטיים. מעבר לכך, קנדידה מצויה בכלל הסביבה שעוטפת אותנו, החל מהאוויר שאנו נושמים ועד האוכל והשתייה שאנו מכניסים לגופנו. המצב האופטימאלי הוא שהפטרייה מסתלקת מהגוף דרך הפסולת שאנו פולטים.

אבל הבעיות מתחילות כאשר הקנדידה מחליטה להישאר אצלנו. הסיבות לכך רבות ומגוונות. זה מתחיל עם תזונה לקויה, מרוססת או מלאת אנטיביוטיקה, ממשיך עם שימוש בתרופות ומסתיים במצב נפשי כמו סטרס ולחצים מיותרים.

איך מטפלים בה?
התרופה הכי טובה היא מניעה. אך כיוון שלא בכל עסקינן נתחיל עם השלב הקריטי, אבחון שיכול לבוא דרך בדיקת צואה ,דם או שתן. חשוב לציין כי אבחון נכון הוא הבסיס לטיפול איכותי. לעיתים רובנו כלל לא יודעים שבתוך תוכנו שוכנת לה פטרייה שמרעילה את גופנו. הטיפול ממשיך עם ניקוי הגוף מרעלים בשיטת קולון הידרותרפיה (לינק) ואפיון מלא לתזונה נכונה.

למי זה מתאים?

לנשים: המשתמשות בגלולות למניעת הריון או בתרופות הורמונליות אחרות
לסובלים מבעיות ממערכת העיכול: מנפיחות קלה ומציקה ועד עצירויות כרוניות או סרטן המעי הגס
לסובלים מקשיי נשימה: אסתמה, שיעול או ברונכיטיס
לסובלים מכאבים: כאבי ראש או פרקים
לילדים: הסובלים מבעיות קשב וריכוז ומהפרעות אכילה